30 augusti 2020
17:00

Råtorps IK 2

Referat: Carlstad FC - Råtorps IK 2

CFC vann ikväll med CFC vann ikväll med 4-1 mot Råtorp 2 efter stundtals bra spel. Efter första kvarten kändes matchen nästan vunnen, vi var det klart bättre laget och hade skapat flera lägen. Vi fick också ett mål efter att Öhrner fått en fot på ett inspel. Målvakten stod rätt men bollen lyckades på nått vänster studsa förbi honom. Han hade för övrigt inte flytet med sig denna kväll. Men efter målet minskade vårt övertag och det blev påtagligt svårare att komma till målchanser. Vi fick dockchansen att dra ifrån genom en straff. Rasmus blev dock så brydd när målvakten förblev stillastående att han sköt utanför. Istället kvitterade Råtorp i slutskedet av första halvleken efter att en missad rensning friställt en motståndare som distinkt sköt bollen förbi en chanslös Kenneth i kassen. I andra halvlek hade Råtorp ett större bollinnehav och de fyllde på bra i anfallen. Men det var CFC som gjorde målen. 2-1 kom efter en välplacerad frispark slagen av Hemen. Målvakten var där men lyckades inte få grepp på bollen. 3-1 gjordes av undertecknad. Målet kan i någon mån liknas vid en bicykleta såtillvida att jag låg på backen efter att bollen gått i mål. 4-1 kom efter en något tilltrasslad situation som slutade med att Knutsson kunde slå in bollen i öppet mål. Kort därefter var matchen slut. Efter den lovande starten jämnade matchen ut sig spelmässigt sedan vi blivit lite långa i laget (lagkapten Öhrners analys) men sammantaget var det en rättvis seger.